Montering af løsdele på Togmodelle Bn

Værktøj:
En form for tape - ingen krav til en bestemt
Saks
Skalpel
Bor på  1,1mm. (+ håndbor)
Plastlim beregnet til at samle byggesæt som huse
Evt. en flad pincet
Grunder: Citadel Chaos Black (tilvalg)

Du skal kun bruge  elementerne inden for de røde ringe, resten kan gemmes til andet sjov.
Billedet til venstre er boogien der skal være under toiletvinduet og billedet til højre er boogien, der skal være i den anden ende, hvor der ikke er vindue. Det gælder for alle Bn vognene typerne, styrevognene er lidt andrledes og vejledning kan følges her:(Påsætning af løsdele på togmodelle Bns/Abns)

Alle de steder der er mærket med rødt (se foto nedenunder) skal bores op med et bor på  1,1mm. - 4 huller på hver side.
VIGTIGT: Det er vigtig der ikke bliver boret i gennem i hullerne ved hjulene, hullet skal kun udvides lidt. Det vil give store problemer for hjulet når det skal trille rundt, hvis der er hul igennem.
Dette skal gentages på den anden side og laves på begge boogier.

PerfectTrains

På selve dynamoen, skal der skæres lidt af. Det skal  gøres der hvor der er markeret rødt på billedet nedenunder, delen skal skæres væk så den er i niveau med resten af boksen.
Skær også ganske lidt af dynamoen, sådan at akslen ligger vandret med boogien.

PerfectTrains

Det kan anes på billedet til højre, og der er også skåret lidt mere af på hele fladen. Den sidder bedre og flottere.  Det er smag og behag om man vil skære den til på den måde.

Montering af løsdele:
VIGTIGT:Inden du begynder pålimning af dynamoen, skal du sikre dig at begge boogier vender korrekt, med hullet til koblingsarm placeret som vist nedenunder.

1. Det er lettest først at montere den lille knop, der er klods op ad dynamoen.
2. Dernæst kan dynamoen limes på, så det firkantede hul i boogien vender til højre og dynamoboksen vender til venstre. (se foto nedenunder th.)
3. Når dynamoen sidder fast, sætter du den trekantede holder om dynamostangen  og limer den fast i de to huller midt på.
4. På den anden side monteres kun de to små knopper på akslerne samt den trekantede del midtpå, så trekanten skal vende nedad.
5. Punkt 4. gentages på begge sider af den anden boogie.
Limen skal tørre mindst én time inden grunding.

Alle delene limes på inden den skal grundes, så hvis man klatter lidt med plastlimen, skjules det af grunderen.  At bruge mere lim betyder ikke nødvendigvis at det limer, da limen smelter plastdelene sammen. Med øvelse lærer man at komme mindre på og stadig få emnerne til at sidde fast. Dette vil spare tid til tørring af limen.

Herunder er de færdige boogier inden montering. Læg mærke til retningen af boogien, med hullet der giver plads til koblingsarmen.

PerfectTrains
PerfectTrains

Grunding af boogier(tilvalg):
Dæk alle bevægelige dele til med tape. Hvis der ryger maling der ind, vil hjulene pive og boogien kan have lidt svært ved at dreje.
Giv den et tyndt lag med den sorte grunder: Citadel Chaos Black over det hele, det giver flot look.

PerfectTrains

Boogierne skal sættes på som de ses på billedet nedenunder med de løse boogier.
På siden med de små riste på taget over dørene, skal boogien med dynamoen sættes i højre side, så den er i enden hvor der mangler et vindue. Vær opmærksom på indhakket til koblingsarmen, så indhakket vender ud mod enden af vognen ved montering. 

PerfectTrains

Herunder kan ses før og efter billedet. Jeg giver alt der er sorte plast en omgang sort grunder, fordi det fjerner det plastiklook, som det ellers har.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.