Modeltog i børnehøjde

Aktiviteter på tværs af generationerne

PerfectTrains har de seneste par år sponsoreret en stand til børneaktiviteter på DMJU-messerne (Dansk Model Jernbane Unions årlige modeltogsmesse), hvor børn kan komme og male figurer i 1:87 H0 helt gratis. Vi vil gerne give flere mulighed for at opleve glæden af at lave noget sammen på tværs af generationerne, uden at det indbefatter mobil, computer eller at se TV.

Modeltogshobbyen er en meget alsidig hobby, der giver mulighed for at lege, dygtiggøre sig eller lære om alt fra teknik, elektronik, sløjt, malearbejde og samværd om en fælles interesse.
Fra jernbanens historiske forbillede kan man erfare sig hvordan og hvorfor tog og jernbane siden dets indtog, altid har spillet en afgørende betydning for vores samfund. Hobbyen giver både mulighed for kreativ leg og fordybelse i at genskabe det korrekte forbillede, Både visuelt som funktionsmæssigt lærer man helt ned i de små detaljer, hvordan ting fungerer ved at studere forbilledet. Og netop viden om ’de gamle dage’ og kompetencer indenfor hobbyen kan bringes videre fra den ældre til den yngre generation i givende samværd.

Leg der styrker barnets udvikling

På vores DMJU-stand har vi oplevet børn der normalt har svært ved at sidde stille i 5 minutter ad gangen, sidde dybt engageret i timer, for at male den perfekte figur. Der er tid til fordybelse og kreativitet.

Når børn får mulighed for at sidde og fordybe sig med finmotoriske ting, skaber stimulationen basis for udvikling af hjernen sprogligt, hukommelsesmæssigt, koncentrationsmæssigt som motorisk. Og det er ikke kun børn, der får glæde af disse fordele – det gælder i særdeleshed også for vedligeholdelsen af voksnes evner.

PerfectTrains aktiviteter for børn

Følgende arrangementer deltager PerfectTrains i:

’Modeljernbanens dag’ hos modeltogsbutikken “Perron 1”
Den 2. december er modeljernbanens dag og det fejrer vi ved, at have en stand i butikken Perron 1 i Frederikssund, hvor børn kan komme og male figurer mm.

‘Modeljernbanetræf’ hos Teknisk Museum
En weekend i efteråret afholdes årligt et modeljernbanetræf hos Teknisk Museum i Helsingør. Vi deltager med en stand, hvor vi maler figurer og reparerer modeltog, så besøgende kan opleve og stille spørgsmål til modeltogshobbyen – og forhåbentlig blive inspirerede på selv at dyrke den.

‘Modeltog for alle’ arrangeret af DMJU (Dansk Model Jernbane Union)
 En weekend i foråret – afholdt i lige år i Jylland og ulige år på Sjælland – afholdes udstillingen Modeltog for alle. Vi deltager med en stand, hvor børn kan male figurer m.m. samt en stand, hvor vi tilbyder salg af både produkter og reparationer m.m.

Vi går og sysler med flere tanker om aktiviteter rundt i landet, hvor vi kan komme på besøg på skoler eller fritidsinstitutioner, for at præsentere modeltogshobbyen for den yngre generation på deres vilkår. Vi er meget åbne for forslag, hvis du har en god idé.

PerfectTrains aktiviteter for børn

Når situation omkring Covid-19 udbredelsen igen er “normaliseret”, så vil vi genoptage vores børneaktiviteter. Du kan følge med i vores aktivitetskalender.