Vi levere lyd til dit modeltog på et helt nyt plan.

Vi sender ikke vare ud mellem d. 4. og 8. april 2024 pga.  deltagelse på DMJU messen i Jylland

Modifikation / fix af koblingsarm, Togmodelle’s Bn serie

Værktøj:
Det kræver:
Sekundlim.
Gennemsigtig plast ark, max. 0,20 mm.
Skalpel.
Pincet.
Saks.

Jeg har valgt og vise et billede hvor det ikke er helt pænt men for at fortælle jer at det virker lige så godt. Der skal bare være en tynd plade der forhindre koblings armen i at hoppe ind i vognen, og de små plasttapper er der for den ikke hopper ud af dens holder når den drejer skarpt, eller man selv prasse koblings armen meget til en af siderne.

Mange kender problemet med den sætter sig i klemme og ikke lige er til at få på plads igen.
For at undgå besværet med at få den på plads i tide og utide, anbefalder jeg i laver det her fix.

Start med at adskille plast pladen med stolene fra bunden, der bruges en skalpel eller lign. som er spids.

Jeg har ikke et fast mål på de to plast plader, da de bare skal kunne dækker over armen. læg mærk til det øverste billede hvor man kan se den er limet på, på 3 forhøjninger.

 

Der skæres et indhak på begge så fjeren kan være der. Fjerdern skal kunne gå fra og ikke ramme plast pladen på noget tidspunkt.

Den limes først på ude for ænden og venter til det er tørt.

 

Derefter limer jeg først på den ene side og holder koblingsarmen væk, så den ikke ved en fejl limes fast. Det gentags igen på den modsatte side.

 

Når den er limet på i begge sider, og man lige har søger for at tjekke om armen kan svinge til begge siden uden problemer, skal det samme laves i den modsatte ende af vognen.

Inden den samles igen anbefales at der kommer sekundlim på hver tap som ses på billedet lige neden under. Det betyder at hele plast indsatsen med stolene nu kan gå i spænd og ikke skal limes på igen. Det gør det meget lettere hvis man en dag vil have lys i. Ledningerne kan gemmes der i mellem.

 

Resultat kan ses her på det sidste billede, det kører bare der ud af!