Vi levere lyd til dit modeltog på et helt nyt plan.

Vi sender ikke vare ud mellem d. 4. og 8. april 2024 pga.  deltagelse på DMJU messen i Jylland

Update på Q-koblingen

Tidshorisont for release af Q-koblingen.
Vi havde håbet på at være klar til messen 4.-5. marts, men må desværre melde afbud til Hobbymessen i Rødovrehallen, grundet Force Majeur.

Q-koblingen bliver sat i produktion så snart som muligt. Folk der har skrevet sig op på vores nyhedsmail om release-dato, vil blive direkte orienterede. Det vil også skrevet her på hjemmesiden. Vi er blevet ramt af Force Majeur i produktionen og vi kan derfor dags dato, ikke fastsættte en nærmere dato for release af Q-koblingen. Vi vender tilbage med nyt lige så snart vi overhovedet ved mere.

Beslutning om yderligere tilpasninger, grundet fremtidssikring.
Vi blev under testen af prototypen opmærksomme på et behov for fremtidssikret modificering af koblingen, således at den vil kunne fungere optimalt på de stømlinede tog med skørter der laves i dag IRL og som hen ad vejen vil blive fremstillet som modeller. Dette stiller større krav til designet og vi har derfor valgt at lave et par yderligere test af Q-koblingen inden den sættes i produktion.

Fremtidssikring af koblingen vil betyde at modeltog med skørter på vognene stadig kan dreje skarpt, hvis vognen i forvejen tillader det.

Vi har gjort det nemmere at montere den ledende del på nemskakten.
Ved fremvisningen i Rødovrehallen i november 2016, fik vi en god feedback fra publikum. Dette inspirerede os til at lave en fast plade i stedet for kobberbånd til at montere på nemskakten. Fordelene er, at man så kan lodde ledningerne fast på pladen inden den skal pålimes på nemskakten. Udformningen af den ledende plade gør at den er lettere at påsætte korrekt, da den næsten guider sig selv på plads.

Kobberpladerne er blevet faste, så det let kan monteres og fjernes hvis man er kommet til at sætte den skævt på.

Konceptet med Q-koblingen.
Når du først har lavet de elektriske installationer, behøver du ikke mere at åbne vognen for vedligeholdelse. Dette er med til at beskytte både din elektronik og din vogn. Alle nødvendige dele til Q-koblingen er tilgængelige fra bunden.

Kontakten vil aldrig blive bedre end dit strømoptag. Designet med de to ledende plader skal limes på højre og venstre side af nemskakten. ‘Fangarmene’ på koblingens yderside vil ved sammenkobling trykke ind på nemskakten og sikre en jævn og stabil strøm uanset om dit tog skubber eller trækker, om der kommer bump eller skarpe sving.