DSB Litra EB

PerfectTrains største nyhed i år!

Vi har i længere tid gået med idéen om vores første rullende materiel i H0/1:87 og det bliver selvfølgelig en DSB litra EB Vectron AC.

DSB EB

1:1 DSB litra EB Vectron AC

Besøg Siemens hjemmeside for mere info her.

Læs om forudbestillings muligheder her!

I 2015 startede DSB deres projekt “Anskaffelse af Lokomotiver” i forbindelse med den kommende udfasning af ME’erne og EA’erne.

I 2016 gik projektet i udbud.

I marts 2018 skrev DSB kontrakt med Simens, om levering og vedligeholdelsesmodel af lokomotiver.

I 2020 den 14. september modtog DBS de tre første Vectron lokomotiver nemlig litra 3201, 3202 og 3203.

2020 – 2022 De resterende Vectron leveres. I alt 42 lokomotiver.

Litra EB er godkendt til en max fart på 200 km/t, som de først kan komme op på, når DBS har anskaffet sig godkendt personvognsmateriel og elektrificerede strækninger med ERTMS. Grunden skyldes at ATC kun kan håndtere hastigheder op til 180 km/t og dobbeldækkere kun er godkendt til en max fart på 160 km/t. pr. dags dato.

I forbindelse med leveringen at de sidste Vectron lokomotiver og de nye personvogne fra Talgo i 2022forventes det Litra EB endelig kan komme op på deres max fart.

DSB er den første kunde der har fået leveret reserveførerhuse til Vectron. Hele to stk. DSB har før i tiden fået leveret reserveførerhuse. Nemlig til deres EA og ME, samt fremstillet reserveførerhuse til MZ.

Hvis du har interesse i at læse om vurderingen og beslutningen om at indkøbe nye ellokomotiverne fra Transport- og Bygningsudvalget klik her.

1:87 DSB litra EB

DSB EB er det første rullende materiel PerfectTrains nogensinde producere, så et godt førstegangsindtryk hos kunderne er vægtet rigtig højt. Derfor har de tre største faktorer været køreegenskab, detaljegrad og lyd.

 

Køreegenskaber: Det vigtigste ved et rullende materiel er selvføglige det kan køre. Her snakker vi ikke bare at køre frem og tilbage. Nej det skal have en godt og stabilt kørsel, både på det store klubanlæg såvel som det lille hjemmeanlæg.

Derfor har vi gennemtestet modellen på vores test anlæg og kan konkludere vores Vectron EB lokomotiv klare helt ned til radius 1 kurver (med kortkobling) uden at gå for maget på kompromi med detaljerne på undervogen. Den kan trække og skubbe uden problemer både i dens max. og min. hastighed. Modellen kommer med fire påmonteret hæfteringe.

 

Motor: Modellen kommer med en gemmentestet 5-polet motor. Motoreren er støjsvag og effektiv med god skub- og trækkraft. Lokomotiv trækker på fire aksler ved 2-skinne og tre ved 3-skinne. Den er testet med 6 dobbledækker vogne både ved skub og træk (test udført med 3-skinne), da dette forventes at blive et standard kørsel scenarie.

Test af køreegenskaber på Märklin/AC bane
Fremskridt 93%
Test af køreegenskaber på to-skinne/DC bane
Fremskridt 85%
Detaljer på lokomotivet
Fremskridt 70%
Bemalingstest
Fremskridt 25%
Driftslyde til DSB-versionen
Fremskridt 35%
Lysfunktioner på modellen
Fremskridt 5%

Detaljegrad: Vi går virkelig meget op i detaljer og det bliver også afspejlet i vores Vectron EB. Modellen kommer blandt andet med de 5 bolte ved pufferplanken, som er på den danske udgave. Detaljeret vindusvisker separat fra overdel. Håndbøjlerne ved dørerne og det særlige dørhåndtag kommer i den rigtig faconIndretning i førerrum. Sandingssystem på aksel 2 og 3 ikke monteret som i virkligheden. Korrekte påskrifter. ATC boks samt andre undervongs detaljer. Flotte tagdetaljer med ætsede riste, korrekt farvet isolatore, rigtige antal antener og hajfinner samt let betjænlige pantografer. Overdel af plast og undervogn af metal. Førerum 2 enden leveres som lukket front med slanger og plov hvor ende 1 er åben med halve slanger. Begge ender kan åbnes og lukkes.

Lyd: Lyden er et vigtigt element der gør kørselsoplevelsen fuldendt. Da man ikke får den samme oplevelse af lyden fra elmotoren som en dieselmotor har vi arbejtet ekstra hårdt på andre lyde. Modellen kommer med varietet hornlyde både med og uden ekko effekt. Indlagte dørlyd fra dobbledækker. Varietet perron lyde på samme knap så det givet en dynamisk oplevelse. Dekoder fra ESU med LokSound V5.0.

 

Lys: Alt lys i modellen er vedligeholdelsesfri LED lys. Lys i førerum. Hvid og rød kørelys, rangerelys og fjernlys.

 

Versioner og Litra nr: Vi tilbyder modellen i to versioner en 2-skinne (DC) version og en 3-skinne (AC) version. Bække versioner er med dekoder. Modellen produceres i to litranumre.

Forudbestillings muligheder

Ønsker du at støtte PerfectTrains EB produktion, så kan du forudbestille dit nye DSB litra EB Vectron lokomotiv fra os her.

Du kan vælge mellem tre forskælling forudbestillings løsninger.

 

   1. 1000 kr,- Kop med valgfri EB eller EA front samt dit navn. Plakat              med valgfri EB eller EA side. Ind sat lokoføre med nutid uniform.

   2. 500 kr,- Plakat med valgfri EB eller EA side.

   3. 0 kr,- Du er sikrede et eksemplar.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ ALLE FORUDBESTILLINGER ER BINDENDE!

 

 

0 DDK

Depositum

  • Farvet A3 plakat af EB